טעימות יין וסדנת סומלייה עם יפעת קלאורה
You had me at Merlot
יש אנשים שאת התשוקה המקצועית שלהם רואים כבר בעיניים, עוד לפני שהם מוציאים מילה. יפעת קלאורה, סומלייה מקצועית ומדריכת קבוצות בארץ וברומא, היא בדיוק כזאת.
רואים בעיניים את החיבור שלה למקצוע.
ואז, כשהיא מתחילה גם לדבר – הרושם רק מתחזק.
פגשנו את יפעת בשישי בבוקר, ביקב שורק באזור לטרון. באנו ללמוד את היסודות של היסודות במקצוע הסומלייה, ועל הדרך להציץ ממקור ראשון על תהליך הפקת היין, ביקב שמשמש גם בית ספר לייננים חובבים.
יפעת ערכה לנו שולחן מהמם כמו בז'ורנלים, עם כל מיני "קישוטים" שאחר כך גילינו שהם לא רק יפים – אלא גם שימושיים בטעימות עצמן.
התחלנו בסיור קצר והסבר מקיף (הכי טוב ששמעתי עד היום!) בין גפנים, חביות, מיכלי התססה ואזורי ביקבוק. מסתבר שנפלנו בדיוק על יום ביקבוק של "הסטודנטים", וזה היה כמו להגיע למחלקת יולדות עם משפחות נרגשות שמשוויצות בבייביז הטריים שלהם שהם משנעים בעגלות ממקום למקום .
אחר כך חזרנו לשולחן. שם, חיכו לנו ארבע טעימות של יינות יקב שורק, וצלחת עם ארוחה קלה שכל אחד ממרכיביה – מותאם לסוג שונה של יין.
בהתחלה בעיקר הקשבנו. לאט לאט, הרגשנו מספיק בטוחים כדי לזרוק בעצמנו מילים כמו "טאנינים", "גוף" ו"ארומות של פרי טרופי" לאוויר...
נשמע פלצני? טורטלי? (-;
אז זהו, שבדרך נס, או אולי בדרכה של יפעת, זה בכלל לא היה כזה.
בעיקר היתה אווירה טובה ומחויכת, עם המון כבוד ליין ולהנאה שבשתייה מחודדת חושים (בניגוד לשתייה משכרת, כבודה במקומה מונח, שבה החושים קצת משתבשים).
באיזשהו שלב הצטרף אלינו גם ניר שחם, מבעלי יקב שורק וביה"ס ליין, והיתה שיחה מדליקה על המשמעות הפילוסופית של הכנת יין – מצד אחד יש המון בחירות והחלטות לקבל, מצד שני – חלק לא קטן מהתהליך נמצא בידיים של אמא אדמה ואבא טבע...
בקיצור, אפשר להגיד ששתינו את היום הזה עד הטיפה האחרונה שלו, ושהיה בציר טוב!
תודה יפעת, ואם לסכם במשפט אחד:
You had us at merlot!
בא לכם גם? קדימה! לא חייבים חבר שחוגג יומולדת עגול
לתיאום הדרכה עם יפעת באחד היקבים בארץ – וואצאפו לה +39 339 6233907 (מספר איטלקי שתמיד זמין לצ'אט) או הכנסו לדף שלה בפייסבוק
ללימודי יין או הכנה של סדרה בעצמכם - צרו קשר עם יקב שורק